A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén iskolánk csapata I. helyezést ért el!

A csapat tagjai:

Endrédi Luca
Kun-Szabó Regina
Lustyik Máté
Ráfi Anna Réka
Felkészítő tanárok:
Füsti-Molnár Zsuzsanna
Vánkay Sarolta
Ráfi Dénes

A 11. évfolyamon országosan 204 csapat indult a versenyen, akik közül a budapesti Baár-Madas Református Gimnáziumban megrendezett döntőbe a legjobb 7 csapatot hívták be. Iskolánk csapata nemcsak a 11. évfolyamosok között szerezett első helyezést, hanem összesítésben, a 9-12. évfolyam összes csapata közül is első helyezett lett.

Szeretettel gratulálunk!
http://www.bolyaiverseny.hu/magyar912/index.htm

Élő internetes közvetítés a szalagavatóról

Élve a modern digitális technika adta lehetőségekkel, ettől az évtől kezdődően élőben követhetik a szalagavató bálunk eseményeit azok, akik a nagy földrajzi távolság, hivatásbeli elfoglaltságok miatt, vagy bármilyen más okból kifolyólag nem tudnak személyesen jelen lenni.
Teljes szívünkből reméljük, hogy a közvetítés ezen új módja sok régi-új diákunknak, rokonnak, barátnak vagy ismerősnek örömöt fog okozni.
A közvetítés a Horváth Mihály Gimnázium hivatalos facebook-oldalán, a hírfolyamban lesz elérhető: Itt
Várjuk Önöket szeretettel 2017. december 2-án, 15:30-tól, határon innen, és határon túlról!

Tisztelettel és üdvözlettel:
Tóth Tamás József
intézményvezető

A Műszaki Egyetem elismerése iskolánknak

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elismerésben részesítette iskolánkat, a nálunk érettségizett tanulók matematikai felkészültségét illetően. Az intézményünkből érkező diákok kimagasló eredménnyel teljesítenek az általuk íratott felméréseken.

A kiváló eredményre felkészítő matematikatanár kollégáinknak, Sipos Beáta tanárnőnek és Volosin Vlagyimir tanár úrnak személyesen kívánnak gratulálni az egyetemen rendezendő eseményen. Kollégáinknak ezúton is gratulálunk és munkájukhoz további sok erőt és sikert kívánunk!

Továbbtanulás: Nyílt Nap És Természettudományos Szakkörök

Iskolánk 2017. november 15-én, szerdán tartja nyílt napját az iskolaválasztás előtt álló általános iskolás diákok, valamint szüleik számára. A nyílt nap keretében délelőtt nyitott tanítási órákkal, délután pedig tagozat-tájékoztatókkal várjuk az iskolánk iránt érdeklődőket.

A részletes program november 10-től lesz megtalálható a honlapunkon.
Természettudományos szakkörök 7-8. osztályos tanulóknak:
2017. november 14. kedd 15 óra: Érdekes biológiai kísérletek
A foglalkozást vezetik: a gimnázium biológia tanárai
2017. november 21. kedd 15 óra: Látványos kémiai kísérletek
Előadó: Tóth Tamás igazgató, kémiatanár
2017. november 28. kedd 15 óra: Rendhagyó fizikai kísérletek
Bemutatják: a gimnázium fizikatanárai
2017. december 5. kedd 15 óra: Földrajzi érdekességek
Tartja: Cseh Lajos, a gimnázium földrajztanára

Szeretettel várjuk az érdeklődőket! 🙂

A Magyar Gyermekvédelmi Rendszer Működése Az Online Környezetben Történő Gyermekveszélyeztetés Tükrében

A magyar gyermekjóléti, gyermekvédelmi, gyámügyi szabályozás törvényi alapja a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.), mely végrehajtási rendeleteivel – elsősorban a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelettel (a továbbiakban: Gyer.) – kiegészülve szabályozza a gyermek veszélyeztetettségétmegelőzni, megakadályozni, illetve kezelni hivatott intézményi rendszer működését és az ennek során felmerülő feladatait.

A tájékoztató letölthető innen

Készítette: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztály

Készülődés az új tanévre – időpontok

Az osztályozó, javító és különbözeti vizsgák időpontja: 2017. augusztus 29., kedd 8 órától. A részletes beosztás 2017. augusztus 23., szerdától tekinthető meg az I. emeleti hirdetőtáblán.

2017. augusztus 28-án, hétfőn 9-11 óráig a szaktanárokkal való konzultáció a vizsgázóknak.

A tanévnyitó ünnepséget az első tanítási nap első órájában, 2017. szeptember 1-én, pénteken 7:45-től tartjuk az iskola udvarán.

A nyár hátralevő részére jó pihenést és kellemes feltöltődést kívánunk!

A sport-tánc tagozatról

A 2011/2012. tanévtől iskolánk az egyik kilencedik osztályban, felmenő rendszerben, közoktatási típusú sportiskolai osztályban tánc tagozatot indít, a már évek óta működő vízilabda szakághoz társítottan. A jelentkező tanulók sportegészségügyi alkalmassági és fizikai képesség felmérési vizsgák (alkalmassági) után nyernek felvételt az osztályba. A gyerekek iskolánkban tesznek eleget tankötelezettségüknek. A sportági edzéseket az iskolával együttműködő Szilver Alapfokú Művészetoktatási Intézmény edzője, az EB és VB bronzérmes László Csaba tartja majd. A beiskolázás országos típusú, a nem szentesi diákoknak a kollégiumi elhelyezést biztosítjuk.

A nevelő-oktató munka az oktatási és kulturális miniszter által kiadott kerettanterv alapján folyik. A kerettanterv két nagy blokkból áll, az egyik az ún. közismereti, a másik az ún. sportblokk. A 9-10. évfolyamban az iskola testnevelő tanárai és a táncedző által tartott testnevelés órák száma 8 óra/hét. Ebből iskolai testnevelés 1, elméleti ismeretek heti 2 órában, valamint tanórák keretében napi 1 óra (első óra) edzés folyik. Délután a Szilver Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tánctermében tréningeznek a gyerekek.

A 11-12. évfolyamban is heti nyolc óra a testnevelés, ebből ugyanúgy 1 óra iskolai testnevelés, érettségi felkészítés, 2 óra elméleti ismeretek, 5 óra edzés.

Fentiek mellett emelt szinten tanulhatnak angol, francia vagy német nyelvet a tanulók, melyekből nyelvvizsgát tehetnek, vagy érettségizhetnek. Az első választott nyelvet heti 4 órában a második nyelvet heti 3 órában tanítjuk.

A Szentesi Szilver Művészetoktatási Intézmény biztosítja a táncedzések feltételeit, a versenyeztetést és a bajnokságokban való szereplést.

Azon tanulók számára, akik valamilyen okból nem tudják folytatni tanulmányaikat a sporttagozaton, az iskola normál tantervű párhuzamos osztályban biztosítja a tankötelezettség további teljesítését.

tanc_jpg_19195