Bevezető

A nagymúltú Horváth Mihály Gimnázium Szentes és térségének meghatározó középfokú oktatási intézménye. Az országos beiskolázású tagozatoknak (irodalmi-drámai, sporttagozat) köszönhetően azon- ban nemcsak szűkebb térségünkben cseng ismerő- sen iskolánk neve.
Gimnázium lévén igyekszünk minél szélesebb körű képzési kínálatot biztosítani a hozzánk jelentkező tanulóknak. És ahogyan az évkönyvünkből is kiderül, aki hozzánk érkezik, biztosan megtalálja nálunk a számítását.
Iskolánk pedagógia hitvallását szlogenünk fejezi ki legjobban: „Jó szóval oktat, játszani is enged”. Nemcsak iskola vagyunk, hanem egy nagy család, amely közösen igyekszik átélni és megélni az együtt eltöltött pillanatokat. Éppen ezért az itt kialakult kapcsolatok nem érnek véget az iskola kapujában, nem kopnak el a négy vagy hat év befejezése után. Figyelünk egymásra és keressük egymást. Azt gondolom, hogy a Horváth Mihály Gimnázium ettől olyan jellegzetes. Ez különbözteti meg más gim- náziumoktól.
Ez az évkönyv is – többek között - ezt a célt szolgálja. Bemutatja iskolánk sikereit – melyekre méltán lehetünk nagyon büszkék -, mindennapjait. Összeköti a múltat a jelennel, s útmutatást ad a jövővel kapcsolatosan.
Mindenkinek, aki kezébe veszi ezt a könyvet, kellemes emlékezést kívánok.

H. Szabó Réka

 Adatok

Diákok
(2000-2010)

Tanárok
(2000-2010)

Igazgatók
(1859-2010)

 

HMG évkönyv 2010

     150 év
    
In Memoriam

   
 Képzések
     Szabadidő
    
Versenyek
     Sajtótükör
        Üzenetek

 

copyright © HMG 2010